Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
#варнааларма

всичко, което ви вълнува /
възмущава / вдъхновява

споделете

Facebook.com/Varnautre.bg
info@varnautre.bg
дежурни телефони:
052 82 98 89 | 088 266 13 35


Още по темата
Обновяването на “Владиславово” продължава – инвестират още 20 млн. лв.
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Facebook/ Район "Владислав Варненчик"
Снимка: Facebook/ Район “Владислав Варненчик”

 

Проекти на стойност над 20 млн. лв. ще бъдат реализирани в рамките на година за развитието на район „Владислав Варненчик”, съобщи кметът Иван Портних. След мащабното обновяване на основните булеварди, обслужващи района – „Константин и Фружин”,  „Трети март”, „Янош Хуняди”, след ремонта  на парка, след изграждането на нова пристройка в ОДЗ 11 и нова детска ясла, инвестициите в района продължават, обясни той.

Само по новата оперативна програма “Региони в растеж” са осигурени 8 300 000 лева за облагородяване на междублокови пространства (основно в 4-ти микрорайон, в т. ч. ремонт на ул. „Янчо Мустаков”), 3,2 млн. лева за ремонт и модернизация на Първо основно училище, 3 млн. лева за ремонт и модернизация на  СОУ “Пейо Яворов”, 625 000 лв. за обновяване на ОДЗ “Първи юни” и 470 000 лева за ремонт и оборудване на Народно читалище “Петко Рачев Славейков 1928”.

Общината предвижда ремонт на бул. “Св. Елена”  – в отсечката от разклонението на „Трети март” и “Св. Елена” до магазин „Лидл”. Проектираме и изграждане на голям спортен център във „Влaдислав Варненчик”, той като районът има необходимост от модерна спортна база, каза кметът.

1 коментар

  1. Oleg

    Разбира се след ремонта плочките ще започнат да хлопат и да се начупват (справка виж спирката при обръщалото на Почивка, спирката на Червен площад по посока Почивка и др.). Разбира се след ремонтите фугите на плочките или клинкера ще се запълнят с метен пясък,който течащата водя ще отмива и т.н. Хайде да вземем да извършваме нещата качествено пък после да се радваме предварително!
    А на въпросната улица „Янчо Мустаков” да пускат 83 да минава, защото само с 41 малко са попрекарани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *