• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съвети на 60-годишните жени към 30-годишните
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Животът е премиера, а не генерална репетиция

  AdMe.ru ви предлага съветите на известни дами, които са преживели много, а на младите това им предстои.

  Запомнете: животът е премиера, а не генерална репетиция.

  1. Приемайте възрастовите промени с благородство. Бъдете себе си.
  Старайте се винаги да мислите позитивно и да търсите доброто във всяка жизнена ситуация. И не забравяйте, че всичко може да се преобърне само за един миг. Изживейте всеки ден според максимата – никой не знае какво ни очаква зад ъгъла.

  2. Възрастта – това е само цифра, която не определя вашата същност.
  Живейте в настоящето. Излезте от дома и се разходете. Открийте своето хоби – то ще ви спаси от рутината. Винаги бъдете честни със себе си. Забравете за стереотипите на възрастните в обществото.

  3. Не се тревожете за годините, мислете за това да не бъдете скучна.
  Старостта е нещо, което се случва на всеки, без значение дали се страхуваме от нея или не. Просто живейте. Не преставайте да търсите вдъхновение. Животът е просто нещо, но понякога е трудно да се живее. Учете, четете, пътешествайте. Купувайте си класически дрехи. Класиката винаги е на мода.

  4. Не харчете пари за още обувки: мъжете без друго не гледат обувките, а виждат коленете ви.
  Не трупайте вещи. Избавете се от всичко ненужно. Ценете простите неща и не си усложнявайте живота. Обичайте близките си и се отнасяйте с тях така, както бихте искали те да се отнасят към вас. Обичайте искрено и безкористно.

  5. Решението да имате деца вземете тогава, когато действително поискате това. Правилното време не съществува.
  Съчувствайте не само на другите, но и на себе си. Правете повече фотографии. Някои хора ще си отидат от живота ви, но фотографиите ще останат като спомен за тях. Учете се да прощавате. Забравете гнева и обидата, запазете само положителните емоции.

  6. Контролирайте кръга на близките си приятели, не допускайте излишни хора. Това е важно.
  Ценете семейството си. То винаги ще бъде до вас и винаги ще ви подкрепя. Никога не заспивайте, ако сте гневни на себе си или на някой приятел. Казвайте често на близките си, че ги обичате.

  7. След 30-те настъпва вашият разцвет. Осъзнайте своята красота.
  Не страдайте за неща, които не сте в състояние да промените. Прекъснете лошите отношения: не можете да промените другите. Разчитайте на интуицията си. Не говорете лошо за себе си. И дори не мислете. Усмихвайте се по-често. Грижете се за кожата си.

  8. Научете се да се отнасяте към себе си със самоирония. Не вземайте всичко присърце.
  Не се стремете към съвършенство. Бъдете уникални. Бъдете воин. Научете се да бъдете находчиви и самодостатъчни. Не позволявайте на страха да взема връх. Никога не спирайте да се усъвършенствате – ментално, физически и духовно. Ценете положителните аспекти на стареенето: с всяка година все по-малко са отговорностите ви и все повече свободата. Позволете на децата си да бъдат понякога ваши учители. Има какво да научите от тях.

  9. Не позволявайте на никого да ви казва, че сте твърде стара за това, с което се занимавате. Или твърде млада. И помнете – в седмото десетилетие всичко ще бъде добре. Природата ни подготвя за всеки етап от живота ни.

  автор: Маргарет Манинг

  3 коментара

  1. Анонимен

   Много хубави съвети!

  2. Безименна

   Абсолютно,трябва да спрем с тревогите на колко години сме и да сме насладим на момента,щот живота е обидно кратък!

  3. Друга анонимна

   Празни приказки и пълни глупости! Хайде тая дама на 60 да тръгне да си търси работа в България и тогава да я питам какви ще ми ги плещи. А по т. 2 от тия дрънканици-май има разлика между цифра и число.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg