• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Откриват риболовния сезон
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  рибари крайбрежна алея

  Любителският риболовен сезон в страната се открива днес. Вчера изтече срокът за забрана на улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти намиращи се до 500 метра надморска височина.

  До 15 юни, включително, остава в сила забраната за рибностопанските обекти, които се намират на надморска височина над 500 метра, припомнят от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Ловът на калкан във водите на Черно море е забранен до 30 юни. През периода на забраната всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата под контрола на инспекторите по „Рибарство и контрол” от съответните териториални сектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

  И тази година цените на билетите за любителски риболов ще останат непроменени. Цената на седмичен билет ще бъде 4 лв, на месечния – 8 лв., на шестмесечния билет е 15 лв., а на годишния 25 лв. Децата до 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg