• Варна
  7°
  разкъсана облачност
  Влажност: 52%
  Вятър: 4m/s NNE
  Варненските пожарникари републикански шампиони за 2016 г.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: МВР-Варна
  Снимка: МВР-Варна

   

  Отборът на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението във Варна стана републикански шампион по пожароприложен спорт. Състезанието се проведе от 1 до 3 юни на стадион „Локомотив” в морската столица, а в него се включиха отбори от 12-те най-добри регионални дирекции по пожарна безопасност от страната и отборът на факултета „Пожарна безопасност и защита на населението” при Академията на МВР.

  Те се състезаваха в дисциплините: изкачване на щурмова стълба; 100-метрова пътека с препятствия; пожарна щафета 4 по 100 метра с препятствия; бойно разгръщане от мотопомпа.

  В колективните дисциплини демонстративни опити направи и първият в България женски отбор по пожароприложен спорт – този на Варна. Момичетата от отбора показаха  умения и резултати, превъзхождащи някои от мъжките постижения.

  Домакините заслужено грабнаха шампионската купа, връчена им лично от  директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”  главен комисар Николай Николов.

  Основна задача на пожароприложния спорт е повишаване физическата дееспособност на младите хора, както и професионалното майсторство на пожарникарите. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество – качества, които са крайно необходими в екстремни ситуации.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg