• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кроул, бруст или делфин за левче на час
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нови цени предлага кметът за общинските спортни бази

  Нови цени за ползване на общинската спортна база предлага кметът Иван Портних. Предложението, публикувано днес, трябва да бъде гласувано от Общинския съвет на пленарно заседание до края на месеца, за да влезе в сила. Според него някои от тарифите поскъпват с цел по-добро стопанисване на базата и съобразно пазарните цени на спортната база в града. Други от таксите са намалени като например на залата за скуош или на ледената пързалка, където вече на преференциална цена ще могат да тренират варненските спортни клубове. Намалението за местни клубове важи за всички бази, а в тези, развиващи високо спортно майсторство, цената е с 50% по ниска от предложената за външни спортни организации.

  Сред увеличените цени е тази за ползване на открити тенис кортове – от 12 на 15 лева на час. Сравнителен анализ показал, че цената за ползване на тенис корт в града извън общинската база е между 17 и 30 лева на час. Икономическият ефект от новата тарифа се изчислява на 2500 лева на месец в летния сезон.

  Въвежда се карта за начално обучение по плуване, организирано от спортни клубове. По този начин ще се спре нерегламентираното провеждане на обучението от клубове, които ползват безвъзмездно общинската спортна база, се обяснява в предложението на кмета. Очакваният икономически ефект е от закупуване на повече абонаменти карти и се изчислява на 4000 лева на месец през летния сезон. Въвеждат се и карти за плуване за възрастни, за деца до 11 г., за ученици до 18 г. и за студенти – за 10 и 20 посещения. Очакваният допълнителен приход от тях е 5 000 лева на месец.

  resized_20140412_115406-1200x675

  Така цената за възрастни за еднократното посещение на общински басейн става 4 лева (за 45 мин.), а за ученици, пенсионери и студенти се запазва от 2 лева. Абонаментната карта за 20 посещения по 45 мин. за 1 месец е 55 лева, а за ученици пенсионери и студенти е 30 лева. 10 посещения в месеца струват 30 лева.

  Картата за 12-часово обучение по плуване за деца (включително и в група за провеждане на обучение към спортен клуб) е 12 лева. 20 урока пък ще струват 20 лева за деца и 55 лева за възрастни.

  Високите цени на съоръженията за ползване на атракциите в Детски кът кът ОСРК “Младост”, поддръжката им, както и бързата амортизация при интензиваната им експлоатация на открито налагат увеличение на цените за водните колелета и батута. Сега билетчето за тях струва 1 лев за 10 минути. Новата цена е 2 лева за 15 мин.

  Цените за всички стадиони, зали, писти, игрища, басейни, ледената пързалка, както и за амфитеатъра в Морската градина можете да видите тук.

   

  1 коментар

  1. Димитър Люцканов

   Ако може само господата общинари да влязат в баната на мъжката съблекалня на басейн “Делфин”. Ремонт за има-няма 1000лв. се бави вече половин година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg