• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Засаждат лечебни дръвчета в Морската градина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Panacea
  Снимка: Panacea

  Пет дръвчета гинко билоба ще бъдат засадени до шадравана със жабите във варненската Морска градина. Засаждането ще се осъществи под ръководството на гинколога Васил Дъбов, който ще модерира процесите и ще разкаже за вълшебното дърво гинко билоба и за неговото отглеждане.

  Дръвчетата са осигурени от фирма, занимаваща се с производство и търговия  на хранителни добавки, а проектът се реализира със съдействието на общинското предприятие “Управление на проекти и озеленяване”.

  Екстрактът от листата на дръвчето е изключително ценен при всички заболявания и смущения, предизвикани от аномалии в кислородопритока, изразени в недостатъчно кръвоснабдяване – главоболие, глаукома, шум в ушите, хемороиди, съдови болести, Алцхаймер, синдром на Рейно.

  Екстрактът от гинко билоба може значително да подобри паметта, умствените ви способности и да забави стареенето на мозъка. Орехоподобните семена на плодовете са особено ценени в Азия и са традиционна китайска храна. Приписват им се свойства на афродизиак.

  Гинко билоба се култивира у нас от края на 19-ти век. Първите засадени дървета растат и до днес в градината при Докторския паметник (зад Народната библиотека), както и на входа на АГ „Шейново“ и на площад „Свобода“ град Добрич. Отделни индивиди от него могат да се видят в почти всеки парк в различни градове на България.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg