Училище за родители във Варна

Региони

09-06-2016, 10:38

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора


Инициативата „Училище за родители” ще се проведе за трети път във Варна. Чрез полезните съвети на д-р Лидия Маринова бременните жени и родителите на новородени ще се подготвят за грижите, от които се нуждаят пеленачетата в периода на кърмене, колики, рефлуксни проблеми. Всички настоящи и бъдещи родители могат да обсъдят с опитния педиатър и своите притеснения относно първите бани, захранването и други въпроси, свързани със здравословното състояние и хигиената на бебетата.

Инициативата отново се провежда с подкрепата на народните представители от ПП ГЕРБ Нели Петрова и Даниела Панайотова. За организацията на събитието съдейства и общинският съветник от групата на ГЕРБ Калина Пеева.

Училището за родителите ще се състои на 12 юни (неделя), от 17 ч. в Медицински център „Св. Стилиян” (ет. 3 в сградата на Медицински център „Младост”), на бул. „Република” №15 във варненския район „Младост”. Входът е свободен.

Този път Училището за родители ще предложи и ценни практически уроци, чрез които майките и татковците ще усвоят различни умения, включително и как да правят първите масажи на своето бебе.

Лекторът д-р Лидия Маринова е педиатър с повече от 30-годишен стаж. Тя е общински съветник от ГЕРБ, зам.-председател на варненския местен парламент и председател на социалната комисия към него. Само преди дни д-р Маринова беше удостоена с наградата „Златна ябълка” на Национална мрежа за децата. Престижното отличие в категорията „Вдъхновител” й бе присъдено за нейната активна работа по социалната програма на община Варна за превенция на изоставянето на деца, за подпомагане на семействата с деца с увреждания и за подобряване на здравната култура. В мотивите за номинацията на д-р Маринова признание получи и ангажиментът й към безплатното училище за бременни и майки с деца до 3 години.