• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 26%
  Вятър: 7m/s ENE
  Британски тийнейджъри свидетели на стрелбата в Слънчев бряг
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Престрелката в Слънчев бряг, при която беше убит бодигард на Димитър Желязков-Очите, а самият наркобос беше тежко ранен, получи отзвук в английските медии. Вестник „Мирър” описва историята на пет момчета, пътували за пръв път извън своята страна, и попаднали в епицентъра на стрелбата.

  Британски тийнейджъри на първото си младежко пътуване принудени да бягат, след като мафиоти откриват огън в крайбрежен бар в България”, обяснява статията. Рос Уорбек, Джоуел Юърт, Нейтан Смит, Крег Пол и Джак Адамс седяли в заведението, когато започнала стрелбата.

  „Нейтън забеляза петима мъже с маски за ски, които влязоха на бегом в бара и стрелбата започна. Беше толкова абсурдно и нереално, че още не мога да повярвам какво се случи. Навсякъде летяха куршуми, да сме били на не повече от 10 крачки от стрелбата. Скочихме зад една ниска преграда и се скрихме там. Като погледнахме, видяхме десетина мъже без маски, които стреляха вътре в бара. След около минута се разбягаха в различни посоки. Местните бяха много мили и приятелски настроени към нас, много ни помогнаха. Един много едър мъж смъкна Джак от стола и легна върху него, за да го защити от евентуален куршум”, разказва седемнайсетгодишният Рос. Петте момчета са съученици и за пръв път пътуват зад граница.

  В статията е отбелязано, че стрелбата е предизвикана от „известния наркобос Митьо Очите”, като той е бил тежко прострелян, а негов бодигард е бил застрелян на място. Написано е, че „Желязков, съпроводен от 30 мъже, е минал като на парад по улицата и влязъл в бара на Божидар Георгиев, за да измъкне от него пари”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg