• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Дерматолози консултират безплатно за акне
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В разгара на лятото ДКЦ „Чайка” стартира поредната си инициатива за безплатни прегледи, която този път е насочена към пациентите, страдащи от акне. Кампанията „Заедно срещу акнето” започва от днес и ще продължи до края на месец август 2016 г.

  Д-р Янита Михайлова. Снимка: ДКЦ "Чайка"
  Д-р Янита Михайлова. Снимка: ДКЦ “Чайка”

  Акнето е много често срещано заболяване в дерматологията и определено е медицински проблем, в решаването на който главна роля играе дерматологът. Засегнати могат да бъдат както младежи (основно през пубертета), така и бебета и хора в напреднала възраст.

  На първо място сред причините за поява на акне се нарежда наследствеността. Ако някой от родителите е страдал от акне, вероятността това да се случи при децата е много голяма. Освен това влияние оказват и хормоните, в частност тестостероът, който е причина за повишената мастна секреция.

  Това от своя страна води до запушване на порите, което в комбинация с бактериите и прахта, които нормално се намират върху кожата, води до образуването на комедони (черни точки) и пъпки. Появата им може да бъде и в резултат от употребата на някои медикаменти, неподходящи козметични средства или лоши условия на околната среда.

  Лечението  е строго индивидуално и трябва да бъде съобразено с вида акне, тежестта на заболяването, възрастта и пола на пациента.Терапията включва локални средства при по-леките форми, но при по-тежките случаи се налага и комбинация с перорални медикаменти – антибиотични, хормонални и ретиноидни препарати.

  Акнето е тежък козметичен проблем, често даващ отражение и върху психичното състояние на пациентите. Адекватното и навременно лечение може да предотврати евентуални неприятни последствия и да възвърне самочувствието.

  В рамките на кампанията безплатни прегледи и консултации в ДКЦ „Чайка” ще извършват дерматолозите д-р Янита Михайлова и д-р Виолета Иванова със следния график:

  Понеделник 10:00 – 11:00

  Вторник 16:00 – 17:00

  Четвъртък 16:00 – 17:00

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg