• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Държавата отпусна милион за ремонта на Тича
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  TichaПарите са за подмяна на тревното покритие и ново осветление на стадиона на Черно море

  Да бъдат отпуснати един милион лева от държавния бюджет за обновяването на стадион “Тича” във Варна реши на днешното си заседание Министерският съвет. Отпуснати бяха общо 3 млн. лева като останалите средства са за реконструкция на градските стадиони в Русе и Горна Оряховица. Това са трите стадиона в най-лошо състояние, на които играят отбори от новата “А” група. Областна администрация Варна и общините в Русе и Горна Оряховица, като собственици на съоръженията, кандидатстваха с проекти за отпускане на средства от бюджета на Министерството на спорта. И трите бази отговарят на изискванията на Наредба 2 на Министъра на младежта и спорта за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения.

  Припомняме, че през миналата година завърши първият етап от обновяването на клубното съоръжение на Черно море, който включваше подмяна на седалки в сектора от страната на козирката и бе за сметка на клуба.

  Вторият етап от ремонта ще започне веднага, след като държавата отпусне гласуваните средства. Той  ще е на стойност 1,2 млн. лева и включва ново осветление на стадиона (800 000 лв.) и подмяна на тревното покритие на терена на стойност 400 000 лв. Предвижда се и обновяване на трите входа на стадион “Тича” и нов пропускателен режим. Останалите необходими средства над държавната субсидия ще бъдат инвестирани от клуба.

  Предстои и трети ремонтен етап, който ще включва изграждане на козирка, ремонт на трибуните, нови съблекални и сервизни помещения. За целта собствениците на Черно море ще кандидатстват с проект пред европейския фонд Джесика, който предоставя нисколихвени и дългосрочни кредити. Вчера тази възможност е била обсъдена на среща между Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министъра на Регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и собственика на клуба Марин Митев, заедно с изпълнителния директор на „Холдинг Варна“ АД Ивелина Шабан. Ще бъде използван модела за реконструкцията на стадион Верея в Стара Загора, който вече бе ремонтиран с пари от фонд Джесика.

  5 коментара

  1. Булп

   Страхотна новина, има си нужда от ремонт. Аз съм доволен че седалките се сменят, че старите разни хулигани ги бяха потрошили.

  2. Еленко Николов

   Варна как е без стадиони, накрая ще се окаже града с най-качествените стадиони… то колелото се върти

   • Каръка

    Хаха тебе пък кой ти плаща, баси оптимиста ???

  3. Киро

   Табло няма ли да има, пак икономии …….

  4. Крум

   Ако стане задължително, след използване на всички регламентирани отсрочки… 😉

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg