• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Само един варненски плаж със “Син флаг”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: КК Слънчев ден
  Снимка: КК Слънчев ден

  Само един варненски плаж е отличен със сертификата „Син флаг“ и тази година – този в курорта Слънчев ден. Общо 10 плажни ивици и едно яхтено пристанище в страната са носители на „Син флаг“ тази година. Става въпрос за плажовете на Дюни, Созопол-Харманите, Поморие-изток, Слънчев бряг-юг, Слънчев бряг-север, Оазис, който за първи път получава отличието, три плажа в Свети Влас (Централен, Нов и Източен), както и яхтеното пристанище Марина Диневи.

  За да получат еко-сертификатът плажовете и пристанищата трябва да покрият около 30 критерия, поделени в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите.

  Инициативата „Син флаг“ датира от 1987 г. в партньорство между Европейската комисия и Фондацията за екологично образование, като днес обхваща повече от 50 държави в Северна и Южна Америка, Европа, Африка, Азия и Океания. Стреми се да повиши съзнанието на хората, да ги стимулира да бъдат по-загрижени за природата, като опазват заобикалящата ги среда.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg