• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненските университети – с единна визия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Единна визия – многостранна и в същото време обединяваща – това е идеята, която ще разработват съвместно варненските висши училища. Това стана ясно след проведената среща на заместник-кмета Пейчо Пейчев с представители на висшите училища в града. На нея беше обсъдено участието на университетите в разработването на проект по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

  Бяха разгледани сферите за кандидатстване и участниците в срещата се обединиха около идеята за разработване на проект за създаване на център в сферата „Нови технологии в креативни и рекреативни индустрии“, обявиха от дирекция “Образование и младежки дейности”.

  По време на срещата беше обсъдено и участието на висшите училища в европейската мрежа EUniverCities. Лилия Христова, директор на дирекция “Образование и младежки дейности“ запозна присъстващите с основните акценти от проведената в Парма трансгранична среща, на която Община Варна представи концепцията си за Европейска младежка столица 2017 г.  Участниците в срещата бяха информирани и за опита на Парма при разработването на стратегия за брандиране на университетските градове.

  Връзката средно – висше образование, средни – висши училища, дуално обучение и мястото на Центровете за професионално обучение са част от темите, по които се очаква висшите училища да представят своите виждания за разработваната в момента Стратегия за развитие на средното образование в Община Варна 2016-2020, каза още Лилия Христова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg