• Варна
  17°
  тъмни облаци
  Влажност: 47%
  Вятър: 5m/s ESE
  70 младежи без работа започват да се трудят в хотели
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  70 безработни младежи на възраст до 29 години от Варна ще бъдат наети в сферата на хотелиерството. Това ще стане по проекта “Smart активни чрез обучение и заетост”, съобщиха ръководителят Милка Кънева и координаторът инж. Фани Фотева. Обхванатите са млади хора, които не учат, не работят и не са регистрирани в Бюрата по труда.

  Те ще бъдат наети като сервитьори, бармани, готвачи, помощник – готвачи, камериери, администратори, озеленители, работници по техническа поддръжка и като пиколо в хотели в града.

  83 младежи пък ще преминат професионални обучения за повишаване на професионалните им компетентности и придобиване на степен на професионална квалификация. Те ще трупат знания от доказаните специалисти от Варна: психологът Ивелина Кръстева, медиаторът Олга Томова-Куцарова, Деян Нуцулов и др.

  Обученията за придобиване на квалификационна степен са съобразени с изискванията на работодателите и вида работни места. Учебните планове за съответните специалности и професии са съобразени с държавните изисквания за придобиване  на професионална квалификация.

  Теоретичното обучение по професиите:  сервитьор – барман, готвач, камериер, администратор в хотелиерството, работник в озеленяването и електромонтьор ще се проведе дистанционно, а практическото по същите задания в присъствена форма по 8 часа на ден.

  Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г. Продължителността му е 17 месеца

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg