• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Във Варна лекуват тумори по модерна методика
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  onkobolnica

  Напоследък се наблюдава бум на кожните заболявания

  Варненската онкоболница „Д-р Марко А. Марков” вече прилага комбинирано лъчехимиолечение по световен стандарт. Модерната методика е много по-ефективна и приложима за 11 вида туморни локализации, сред които тумори на мозъка, на отделителната система, рак на гърдата, обясни доц. Димитър Калев (вляво на снимката), ръководител-направление „Химиотерапия и лъчелечение“ в болницата. По думите му 75% от онкоболните предпочитат  и кандидатстват за комбинирана лъчехимиотерапия.

  В България досега съществуваше един консервативен страх. Този метод обаче е с категорични предимства, коментира доц. Калев. Според него във варненската онкоболница, в която вече работи мултимодален линеен ускорител, е налице всичко необходимо като апаратура и специалисти за прилагането на комбинираното лъчехимиолечение. Предстои и доставянето на специални инфузионни столове за по-голямо удобство на пациентите при лечението им.

  Терапията е включена в специализирани пътеки и се поема от Националнатата здравноосигурителна каса, информира управителят на болницата проф. д-р Георги Кобаков ( в средата на снимката). Пациентите се насочват от оценяващите комисии.

  Напоследък се наблюдава бум на кожните заболявания, отчетоха специалистите. В световен мащаб е налице увеличение от 3-4%. Ръст има и при заболяванията на дебелото и правото черво. Константен остава броят на заболелите от тумор на белия дроб. Ръст се наблюдава и при пациентите с рак на храносмилателния тракт, особено при младите хора.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg