• Варна
  18°
  тъмни облаци
  Влажност: 27%
  Вятър: 8m/s NW
  Кафенета и офиси в уникална инсталация от контейнери на Морска гара
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  morska-gara

  Заведения и офиси в уникална конструкция от контейнери ще посрещат посетителите на зоната около Морска гара. Работата по обновяването на пространството продължава.  В момента то се рехабилитира цялостно и ще придобие още по-атрактивен вид, осигуряващ връзката между града и морето. Вече е изградена уникална за страната инсталация от морски контейнери, в която наред със заведения ще бъдат разположени регатни офиси и информационни центрове за предстоящи събития.

  В реновирани пристанищни сгради, които не се използват за оперативната дейност на терминала, се изграждат заведения, а в непосредствена близост до тях и голяма детска площадка. Зоната ще приема граждани и чуждестранни круизни туристи с богато озеленяване, превръщайки се в градски крайморски оазис.

  Морска гара станала любима на жителите и гостите на града, значително увеличава рекреационно-туристическия й потенциал. В района вече има и автомобилен паркинг, който не само ще разтовари намиращите се в близост жилищни райони, но ще осигури оптимизация при обслужването на автобуси за пътническите кораби.

   

  1 коментар

  1. Тодорова

   Круизни туристи….ха-ха-ха…с четирите круизни кораба годишно….

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg