• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Астро фейлетон за юли
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Pixabay
  ©Pixabay

   

  Спокойно можем да обобщим още в началото, че през юли основната ни задача е да внимаваме да не се окажем в неправилното време на ненужното място. С особено усърдие следва да избягваме места и събития традиционно привличащи човешко множество. И тъй като юли определено няма да подкрепя бунтове, революции и народни вълнения, а безпорядък и политически екстремизъм би могъл да възникне дори на концерта на любимата ви група, искрено ви съветвам видите ли стълпотворение от хора да направите рязък завой и да се отправите в противоположна посока. За онези, които си се представят как ще яхнат белият кон на свободата и ще втурнат да спасяват света, средата на лятото може да се окаже твърде горещо и не съвсем сладко. Триглавият змей може да се окаже прекалено силен и хитър, а спасената принцеса бая грозновата и със сприхав характер, така че поразените герои може да се окажат далеч повече, от щастливите притежатели на златната ябълка.

  В бизнеса също можем да очакваме внезапни обрати, породени от появата на приказни герои – я някоя заблудена Годзила ще нахлуе в офиса, я някоя хала ще превземе принтера. Е, ако сте веселяци по природа и оптимисти по убеждение, появата им не би следвало да нанесе мащабни поражения върху душевния ви мир. Лято е, време за детски игри и малки шеги, а езотериците твърдят че Вселената е все още твърде млада и като такава притежава типичната за възрастта си непредсказуемост. Учените пък са убедени в ексцентричния й характер. А хуморът й безспорно описва една широко скроена натура, която мнозина ще опознаят през юли. Така че хората умеещи да не правят трагедии по незначителни поводи с лекота ще преживеят малките неуредици и неудобните ситуации в първата половина на месеца.

  Като цяло, юли е подходящ за приключване на стари дела, излизане от зациклили ситуации и решаване на застояли в миналото проблеми. Ако професионалната ви съвест е натежала от греховете на неизпълнени задължения и незавършени проекти, време е да се освободите от това бреме. Особено във втората половина на месеца, когато претенциите и изискванията вече няма да са така остри, компромисите така болезнени, а оценките за професионализма ви – толкова сурови. Ще ви помогне способността да погледнете отстрани на съществуващите ситуации, която винаги подкрепя намирането на разумно решение.

  След края на емоционалните бури от началото на лятото Венера – богинята на любовта се усмихва на по-скромните и нерешителни персони. Ако романтичните пориви на душата ви се нуждаят от мощно гориво и силен стартов тласък, то в този месец вероятността да ги получите е съществена. Събитията ще се подреждат по мистериозен начин, за да попаднете на точното място в подходящия момент, с достатъчно време и възможност да привлечете вниманието и да направите впечатление на обекта на своите интереси. Е, както вече подчертах, Съдбата този месец ще прояви безграничната си изобретателност и няма да направи изключение в случай, че е решила, че вече е време да ви срещне с дълго чаканата половинка. Не е изключено за тази цел да заседнете в асансьора, да си счупите токчето в най-неподходящия момент, или да си изгубите да речем телефона, а съдбовната половинка да ви се притече на помощ. юли 2

  В случай че не прекарвате безсънни нощи потопени в огъня на изпепеляващите чувства, но въпреки това регулярно попадате на нуждаещи се или изпаднали в затруднение хора, това безспорно цели да ви даде повод за размисъл. Може би някой в обкръжението ви горещо моли небесата да му осигурят случай да бъде забелязан. Напълно възможно е срамежливата колежка, която час през час ви моли за помощ и съвет при изготвянето на отчета, далеч да ви превъзхожда с професионализъм и умения, и всъщност се надява да я поканите на обяд. Не си губете времето – поканете я на вечеря! Юли ще изобилства от щастливи случайности и може би е време да се огледате около себе си за тях, за да се убедите, че любовта от пръв поглед не е ексцентрично хрумване на писатели-фантасти.

  Опаа! През последните редове тих гласец ми напомня че имам Съвест. Справедливостта и обективността ми диктуват да подчертая, че въпреки щедростта на съдбата, която през юли безспорно ще раздава съдбоносни срещи, взаимоотношенията родени от тях вероятно ще бъдат сложни и нееднозначни.

  Даам. На Земята не съществува щастие и благословия, която Човекът, с присъщото си право на свободен избор и свободна воля да не може да разруши и в този месец определено ще получим поредното вездесъщо доказателство за това. С лекота ще встъпваме в конфронтации с повод и без повод, ще спорим до прегракване по теми нямащи никакво касателство към скромното ни битие. Заради противоречиви мнения относно теорията за възникването на света например, може да се окажете страна в ръкопашен бой. По какъв повод сме се озовали в ситуация на цинична размяна на ругатни и нападки всъщност ще ни бъде съвършено безразлично – важното е да отстояваме своята гледна точка и да направим на пух и прах “погрешната” позиция на опонента си. Ако може и да го накажем за упорството му да я отстоява. В обкръжението на приятели и съмишленици, подобно поведение, макар и недопустимо, едва ли ще произведе нещо повече от временна изолация и ваканция в усамотение. В семейния кръг и партньорските взаимоотношения обаче, дръзналият да обяви война, в последствие може да се окаже губещ и обложен с допълнителни репарации. Имайте предвид това, ако не желаете да изкупвате вината си със скъпи подаръци или тежки дежурства в кухнята.

  юли1И така, ясно е че през юли късметът ще се усмихне на тези, които умеят да строят мостове между себе си и другите. Мостове, а не стени. В миналото, а и сега строежът на мост изисква далеч повече умения от тези необходими за простата зидария на стената. Ако строежът ви се струва твърде сложен или непосилен пробвайте да разбиете стената с взлом. Колкото по-добре умеете да подбирате ключове, осигуряващи ви достъп до човешката душа, на толкова повече любов и уважение ще се радвате. Бъдете тактични, внимателни и ненатрапчиви, постарайте се да постигнете близост дори и с хора с които ви свързват само делови и интелектуални интереси. Разбира се, добре е, че помните наизуст телефона на колегата си, и как иначе след като му звъните по 100 пъти на ден, за да уточнявате тази или онази подробност в работния процес. Но познавате ли неговите чисто човешки качества, радости и грижи? Юли ни дава шанс да се убедим, че дори зад най-скучната диплома може да се крие необикновено интересен и ценен за нас човек. За да не остави у нас и капчица съмнение, че във всяка душа се крие съкровище.

  Успешни юлски приключения от мен!

  АСТРОБЛОГ 

  Световните събития през погледа на астролога

  lioni-2Елена Пенчева е консултант по астрология. Дипломиран рекреативен специалист и бахов терапевт.

  Астрологичната наука не разполага с готови отговори и решения, но разполага с инструментариум посредством който дава ориентир и посока в моменти на важни житейски, бизнес и лични решения. Тя е ключ за вратата към личното щастие.

  Контакти: 088 7302268, hellenabonum@abv.bg
  Facebook: AstroNews

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg