• Варна
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 5m/s NW
  Най-дългата панорамна снимка на родното Черноморие кандидатства за “Гинес”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ПАНОРАМА

  Български фотографи направиха най-голямата снимка на нашето Черноморие. Тя е с резолюция 900 гигапиксела. Автор на проекта  Black Sea View е Марин Каравелов. Заедно с колегите си той е снимал българското Черноморие в продължение на 4 месеца.

  Мащабната фотография обхваща родното крайбрежие от южната до северната му граница и е съчетание от 25 хиляди индивидуални снимки. Те са събрани чрез софтуер, като са заснети от около 200 метра навътре в морето с поглед към брега.

  Такъв рекорд, за толкова дълга снимка или снимка, представяща цялото крайбрежие на една държава в една снимка, до момента не е регистриран в базата данни на рекордите на „Гинес“. Именно поради тази причина документи са подадени и вероятността да бъде записан нов рекорд е много голяма.

  Снимката на  Black Sea View  ще бъде отпечатана и върху специален билборд с дължина повече от километър. Тя ще бъде показана първо в Бургас, а после ще пътува из цялата страна. Идеята на авторите е така да се популяризира българското Черноморие.

  Повече за проекта вижте ТУК»

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg