• Варна
  18°
  тъмни облаци
  Влажност: 31%
  Вятър: 7m/s NW
  Мъж открадна служебна кола и я повреди, наказаха го условно
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg
  Снимка: © Varnautre.bg

  26-годишен мъж получи условна присъда за  кражба на автомобил, повреждането му и изоставянето му без надзор. Деянието е извършено в нощта на 9 срещу 10 януари тази година. Г. Йорданов, койтобил в нетрезво състояние минал покрай паркиран в междублоково пространство в централната градска част фирмен автомобил „Део“, който решил да се опита да задвижи, за да не върви пеша.

  Младежът повредил ключалката на задната врата, влязъл в колата и я привел в движение чрез издърпване на кабелите за контактния ключ. Поради занижените му от алкохола шофьорски умения, той не успявал да контролира превозното средство – ударил го в бордюр, спукал задна дясна гума и изкривил джанта на предна гума. Въпреки това продължил да шофира към Аспарухов мост.

  Малко по-късно на разклона за селата Звездица и Константиново, полицаи, които обслужвали пътно-транспортно произшествие чули, че управляваният от подсъдимия автомобил издава странни звуци и го спрели за проверка. Пред униформените служители Йорданов заявил, че колата е на приятелката му и по пътя е спукал гума. Тестването с дрегер отчело наличие на алкохол и Йорданов бил отведен за вземане на кръвна проба, която отчела концентрация от 1,62 промила.

  На сутринта подсъдимият се върнал на мястото, където оставил отнетия чужд автомобил, опитал се да го приведе отново в движение с помощта на работещи наблизо хора, но не успял и го изоставил без надзор.  Противозаконно отнетата чужда кола е на стойност около 1400 лева, а причинените повреди по нея са оценени на близо 40 лева.

  26-годишният Йорданов е осъждан за шофиране след употреба на алкохол.  За конкретното деяние, след постигнато в съдебна зала споразумение и възстановяване на причинените щети, му беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg