• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Морето взе девета жертва
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Мъж потъна на мястото, където вчера се удави дете

  Втора жертва само за два дни взе морето на едно и също място от варненски плаж. Мъж изчезна малко след 18 часа днес, след като влезе да плува с приятел на плажа под Аквариума. Минути по-късно вторият плувец излязъл на брега и потърсил помощ: приятелят му изчезнал сред вълните на доста бурното днес море. Два часа спасителен катер претърсваше района. Тялото на удавника беше намерено около 20.15 часа.

  Според сайта ovarna.bg, докато полицаи и спешни лекари още чакат трупната линейка да прибере удавника, спасителите вадят още един мъж от водата. В момента екипите се борят за живота му. Според спасителите през деня е имало още един случай на удавник, за щастие той оцелял.

  На същото място вчера тук се удави дете от Провадия, което стана жертва на дънна яма.

  “Само на метри от току що изкарания труп и полицейския екип до него, група младежи влиза във водата. Хора се опитват да ги спрат да не влизат. Полицаят гледа. След молба на хората, униформеният се намесва и моли младежите да не влизат в морето, което е доста бурно. Младежите отговарят “Ти ли ще ни кажеш” и влизат необезпокоявани сред вълните. И това, докато на метри от тях Бърза помощ се мъчи да върне към живот един човек, а друг на още няколко метра вече е труп и чака екип от моргата да го прибере. Както сподели измъчен спасител… три случая за днес”, разказва от мястото ovarna.bg.

  До днес 8 бяха жертвите на морето във Варненско това лято, информира днес областният управител Стоян Пасев. Повечето от удавниците са били на “Камчия”, един загина в събота на “Кабакум”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg