• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Още отменени полети след опита за преврат в Турция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  летище-софия

  Полетът в 16:20 ч Варна – Истанбул няма да се състои, съобщиха за Varnautre.bg от летището.

  Тази нощ беше отменен полетът в 2:55 ч за Варна от Истанбул. Същият самолет трябваше да лети в обратна посока в 3:55 ч. Все още няма информация как ще бъдат придвижени пътниците, които останаха блокирани на летище „Ататюрк“ в Истанбул, както и тези на летище Варна.

  През нощта пътници на „Бритиш еъруейс“ кацнаха на летище София, вместо в Истанбул, но след зареждане на самолета с гориво са отпътуваха обратно за Лондон.

  На летище София бяха отменени два полета – от София за Истанбул в 10.00 ч. Не пристигна и самолетът на турските авиолинии, планиран да кацне в 9 часа и 5 минути. До края на деня има още три полета до Турция от летище София – в 14.50 за Аталия, в 15.05 и 21.40 часа – за Истанбул, за които все още няма яснота дали ще бъдат отменени.

  По-рано Ердоган заяви, че компанията „Търкиш Еърлайнс“ е възобновила полетите си тази сутрин. От истанбулското летище „Сабиха Гьокчен“ съобщиха за Ройтерс, че ще продължат да приемат и изпращат самолети. На летище София се вземат допълнителни мерки за сигурност – повече наблюдения, с повече служители по сигурността, повече екипи има и от специализирания отряд за борба с тероризма. Все още остава планиран другите полети, пак на турските авиолинии, който пристига в София от Истанбул в 14.10 часа.

  От Централна жп гара в столицата казаха, че влакът от София за Истанбул  в 19.15 ще пътува и няма да бъде отменян.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg