• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пълнолуние в Козирог: Разполагате ли със стабилна основа?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  steppingoutinfaith

  Пълнолунието настъпва в 01,56 ч. на 20 юли и активира теми и процеси, подвластни на оста Рак – Козирог

  Свикнали сме да мислим и да описваме дните около пълнолунието като време на безпокойство, емоционална експанзия, спонтанни постъпки и бързи резултати. Пълнолунието в Козирог обаче е малко по-различно и не обещава обичайния изблик на емоции, не и на пръв поглед. Козирог със сигурност не осигурява подходяща атмосфера за непостоянната и ирационална природа на Луната. Тук тя е в изгнание, а чувствата ни като че ли се намират под контрола на разума,… но и това е така само на пръв поглед. Пълнолунието в Козирог може да поднесе немалко сюрпризи именно поради тази привидна сдържаност и невъзможността да се отпуснем и да изразим емоциите си, което е и основният проблем на Козирожката Луна. Парадоксално или съвсем закономерно, заради ограничената външна изява, в този момент за нас стават далеч по-достъпни безграничните ресурси на вътрешния ни свят – светът на емоциите и въображението. Ресурси, които са си с нас винаги, но именно сега, когато Луната изцяло поглежда и отразява светлината на Слънцето в Рак, възможностите ни за достъп до тях многократно нарастват.

  В ежедневието ни тази тенденция би могла да се изрази в повишена емоционалност, която поради невъзможността да намери подходяща форма на изразяване, мутира в мнителност, желание за контрол над обкръжението или опити за налагане на личното мнение. Актуализацията на семейните теми в живота ни сега не е случайна. Не е случаен и изявеният стремеж за социални и професионални постижения. Проблемът е в привидно опозиционните ни представи за семеен уют и социален успех и необходимостта да ги обединим в едно цяло. Но кой би могъл да се радва на успеха и постиженията си, ако няма здравата основа за растеж и подкрепата на семейството си, уюта и топлината на дома, възстановяващи силите ни след тежките битки на деня. И кой би могъл да се чувства щастлив и пълноценен във взаимоотношенията си с близките, ако не е удовлетворил изконния за всяко човешко същество стремеж за себереализация и не успява да разгърне потенциала си в продуктивна и достойно оценена в социума дейност.

  Пълнолунието по оста Рак-Козирог ни приканва да въведем порядък, или поне да опитаме да го сторим, в темите, извайващи един от стълбовете на нашето съществуване – домът и кариерата. Като тук под дом не бива да се разбира само местообиталището и хората, с които споделяме пространството си, а всичко онова, което се явява основа на нашето съществуване – домът, родът и родителите, произход и родина и дори, може би най-вече – душата или онова вътрешно пространство, което е най-съкровено и пазим само за себе си и което често е източник, а и сцена, на сурови битки или на необяснимо щастие. Всичко, което е източник на нашата емоционална сигурност и създава условията или пък пречките за социалната ни реализация. Рак и четвърти дом в хороскопа, на който той съответства, ни захранва с енергията, която след това осигурява хумуса на нашето съществуване. Тя осигурява условията за израстването на здраво растение, с което да сплетем венеца на нашите постижения – Козирог.

  Разполагате ли с онази емоционална устойчивост и зрялост, която позволява на здравата личност да реализира себе си. Осигурява ли ви вашето семейство този ресурс? А вие използвате ли го правилно и по предназначение или го прахосвате необмислено в непродуктивни занимания? Не пренасяте ли неразрешените проблеми от детството си във взаимоотношенията си в социума и отношението си към успеха? И ако е така, по какъв начин това пречи на вашата кариера? От кого са завещани вашите социални роли, прилягат ли ви и дали пътя който сте избрали е точно вашия, или просто отчаяно се стремите да докажете нещо някому, лишавайки се от възможността да реализирате онзи потенциал, който ви прави уникална и неповторима личност? Повтаряте ли грешките на родителите си? Надграждате ли постиженията им?

  Ето това са въпросите на Пълнолунието в Козирог. Можете да си ги задавате самостоятелно, а можете и да се огледате за знаците на съдбата – конкретни събития или обстоятелства, с които тя ще се опитва да ви подскаже идеи. Можете да действате смело и да вземате инициативата в ръцете си. Това пълнолуние подкрепя реализацията на кардинални промени. Само моля, бъдете съзнателни в постъпките и решенията си, за да не се превърнат те в поредния тийнейджърски бунт срещу семейните правила, без това до доведе до конструктивни изменения в живота ви.

  Козирог е известен с трудолюбие, усърдие и амбиция, а пълната Луна тук ще ни възнагради с богата реколта за усърдната работа. Вероятно ще почувстваме нарастваща непримиримост срещу пространствено-времевите ограничения. Безспорно обаче, това е идеалният момент да доведем поне до логически завършек проектите и задачите, които са ни ангажирали до момента. Ще разполагаме с необходимите сили и най-важното – с остър ум и трезва мисъл. Визията ни за света в този момент е максимално близо до реалността, а усещанията ни – дълбоко свързани с първичната ни природа. Така съществуващите проблеми и предизвикателства ще се окажат не толкова сложни, а решенията ще произтичат от само себе си.

  Най-ценният дар на това Пълнолуние обаче е възможността да установим дълбок контакт със своя вътрешна природа, с онова вътре живеещо в нас същество, което е наясно с всички проблеми и всички решения. Не бъдете безотговорни към съкровените си желания и нужди, обърнете сериозно внимание на емоциите, емоционалните си реакции, настроенията и предчувствията си в тези дни. И ги използвайте като най-ценния си ресурс. Можете да бъдете уверени, че промяната в емоционалните реакции към определени ситуации може да доведе до грандиозни промени в заобикалящата ви реалност. Ако в този момент се опитаме да реагираме на незадоволителни за нас обстоятелства, все едно че те вече са се променили в желаната посока, много скоро ще забележим, че в живота ни настъпва положителна промяна. И напротив, с негативните и остри емоционални реакции сега можем да програмираме задълбочаването на онези сценарии, от които всъщност желаем да се освободим и последствията от това ще станат видими още в края на юли.

  На всички пожелавам дълбоки прозрения и желани изменения!

  АСТРОБЛОГ 

  Световните събития през погледа на астролога

  lioni-2Елена Пенчева е консултант по астрология. Дипломиран рекреативен специалист и бахов терапевт.

  Астрологичната наука не разполага с готови отговори и решения, но разполага с инструментариум посредством който дава ориентир и посока в моменти на важни житейски, бизнес и лични решения. Тя е ключ за вратата към личното щастие.

  Контакти: 088 7302268, hellenabonum@abv.bg
  Facebook: AstroNews

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg