В Община Велико Търново се проведе EURES информационен ден

Животът

19-07-2016, 11:48

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

На 18.07.2016 г. 25младежи на възраст до 29 години, назначени в Община Велико Търново по Схема „Обучения и заетост за младите хора” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014–2020”, се включиха в EURES информационния ден, проведен от Дирекция „Бюро по труда“ гр. Велико Търново в партньорство с Община Велико Търново. Той е част от поредицата, организирани от Агенцията по заетостта, EURES информационни дни за лица, нерегистрирани в бюрото по труда.

            Домакин на събитието беше Община Велико Търново. Събитието започна с приветствие към участниците от директора на Бюрото по труда в старата столица – г-н Обрешко Нечев.

Участниците в информационния ден се запознаха с посредническите услуги, които предоставя Агенцията по заетостта, като член на Европейската мрежа EURES. Те се информираха за ползването на европейския EURES портал и EURES сайта на Агенцията по заетостта като инструменти при търсене на свободни работни места в Европейския съюз. Търсещите работа лица получиха практически съвети за подготовка на документите за кандидатстване от EURES съветника и психолога от бюрото по труда. При изявено тяхно желание за създаване на профил в европейския портал, който ще е достъпен за работодатели от Европа, те ще могат да се договорят за допълнителни срещи, както и да бъдат информирани по телефон или имейл при обявяване на подходящи работни места.

От страна на домакина на събитието, участие взеха младежкия медиатор към Общината и секретаря на Местната комисия за борба с трафика на хора, който представи презентация на тема „Трафик на хора с цел трудова експлоатация – рискове и начини за предпазване.“