Надуваема пързалка е голямата атракция на Бъндеришка поляна

Много семейства предпочитат Пирин за почивка през лятото

Най-дългата надуваема пързалка в Европа е голямата атракция на Бъндеришка поляна над Банско. Тя е с размер 350 метра. С подобно съоръжение за забавление разполагат само четири страни в света – САЩ, Нова Зеландия, Австралия и България.

Много семейства с малки деца предпочитат Пирин за почивка през лятото. Атракциите, изградени високо в планината, допълват приятното усещане за отдих сред природата.

Милен Русев: "Да, ние сме тука за трето лято и идваме тука само заради това. Заради атракциите. О, да, със детето."

Диана Рибарова: "Повече на мен ми харесват ето тези дървени съоръжения за децата, които са направени. По принцип си мисля, че, може би, трябва да се съхрани духа на планината и на природата, да няма чак толкова много забавления.“

Иван Обрейков е маркетинг директор в дружество „Юлен“ – концесионер на скизона „Банско“. "Нашата цел е да разнообразим летния сезон на хората, които освен като ходят в планината, да се забавляват техните деца."

На Бъндеришка поляна за туристите е изградено още игрище за мини голф, футбол, надуваеми замъци, люлки и кътове за игра на по-малките. Инструктори се грижат за безопасността на децата, като за ютюбинг спусканията задължително се използват обезопасителни каски.

Ирина Иванова: "Мисля, че възрастните също имат нужда да се забавляват, нали сме едни пораснали деца. Ние се забавляваме заедно с детето."

Цените на забавленията в спортния комплекс на открито варират от 5 лева до 10 лева, а за по- големи групи и семейства са предвидени отстъпки. За улеснение на туристите от няколко дни работи и кабинковия лифт, съобщава БНТ.