• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Организират футболен турнир в подкрепа на 23-годишната Таня
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Личен архив
  Снимка: Личен архив

  Футболен турнир на малки врати в подкрепа на 23-годишната Таня Маркова, която се нуждае от лечение в Германия, организират нейни приятели. На 12-годишна възраст настоящата студентка в Икономическия университет претърпява инцидент, който води до парализиране. Претърпява три операции, една от които на гръбначния стълб и две на крака, прохожда отново, но в момента има нужда от още една операция и последваща рехабилитация, за да се движи нормално и да няма усложнения във времето.

  Клиника в Германия е поела отговорността да извърши операцията, която е на стойност 17 700 евро. Таня разполага със сумата от 11 900 евро, която е отпусната от Здравната каса, но остатъкът е непосилен за момичето. След престоя в Германия, тя ще трябва да проведе и тримесечна рехабилитация в Словакия, която е на стойност 45 000 лева.

  Идеята е благотворителният футболен турнир да се проведе на 10-ти и 11-ти септември. Предстои да бъдат уточнени мястото и часовете на провеждане, заявяват инициаторите Цветомир Цолов и Николай Хаджиев. Предвижда се 10 лева на човек за участие, като могат да се запишат и цели отбори. В подкрепа на варненката тече и кампания “Подай ръка на Таня – дари надежда”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg