• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Внимание! Покемон става причина номер едно за катастрофи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  pokemonНай-популярната през последните дни електронна игра “Покемон Гоу” е на път да се превърне в причина номер едно за пътно-транспортни произшествия, алармират от Международната асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи.

  Покемон манията вече предизвика две катастрофи в София. Вече са наложени няколко санкции в последните дни заради използване на мобилния телефон по време на движение точно за тази игра. Това нарушение става все по-масово и глобата от 50 лв. трябва да се увеличи, смятат от Асоциацията.

  Заради взирането в телефона пешеходци забравят за елементарни правила за безопасност. Същото важи и за шофьорите полудели по играта. Такова разсеяно и безотговорно поведение води до минаване на червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на пешеходните пътеки и най-много – неспазване на дистанция, от което често се предизвикват и верижни катастрофи.

  Пешеходците също, увлечени от лова на покемони, пресичат на червено, спускат се между колите или излизат на платното изненадващо в търсене на поредната виртуална животинка.

  В САЩ, Австралия и ред европейски страни “Покемон” изкара по улиците тълпи от хора, които толкова се увличат във виртуалната игра, че падат, удрят се, получават различни травми и предизвикват катастрофи.

  Вече има и куриозен случай, в който млад американски шофьор се е блъснал в полицейски автомобил в Балтимор, щата Мериленд. Катастрофата станала, защото водачът не само карал тойотата си, а заедно с това играел “Покемон” и не видял спрялата полицейска кола. За щастие полицаите не били по това време вътре, а проверявали близкия адрес. Те бързо излезли на улицата, а младежът, който също е пострадал, побързал да им покаже смартфона си и да им обясни, че прекалено много се увлякъл в играта.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg