• Варна
  1°
  ясно небе
  Влажност: 68%
  180 новородени повече в АГ болницата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: АГ болница
  Снимка: АГ болница

  Най-младата родилка – на 14 години, най-възрастната – на 48

  Поредно дарение от холандската фондация „S.M.H.O. AD Meersen” получи варненската АГ болница. Става въпрос за медицинска апаратура и оборудване на стойност около 23 580 лв. По-голяма част от дарението е  предназначено за  интензивното неонатологично отделение – три кувьоза, четири бебешки везни и 10 перфузора.

  Отделението по анестезиология и интензивно лечение се сдоби с още два монитора за наблюдение на основните жизнени показатели на оперираните пациентки, а рентгеновият кабинет с машина за проявяване на рентгенови снимки.

  Неонатологичното отделение е единственото в Североизточна България, отговарящо напълно на медицинския стандарт по неотатология за ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени. В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват новородените с ниско и екстремно ниско тегло при раждането от цяла Североизточна България.

  АГ болницата отчита 180 раждания повече в сравнение със същия период на миналата година.   От началото на 2016 г. в са проплакали 1233 бебета, от тях 595 момченца и 634 момиченца, в т. ч. 3 тройки и 29 двойки близнаци. Най-младата майка е на 14 години, а най-възрастната на 48 години.

  През интензивното отделение по неонатология са преминали 153 новородени деца. Тази година най-малкият пациент на отделението тежеше само 540 грама, като бебето вече е изписано и е добре.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg