• Варна
  12°
  разкъсана облачност
  Влажност: 26%
  Вятър: 11m/s ENE
  Борците ни с най-големи шансове на Олимпиадата в Рио
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БНТ
  Снимка: БНТ

  Страната ни изпраща общо 51 спортиста с 45 квоти

  Спортистите ни са подготвени за Олимпиадата в Рио. Най-големи шансове за медали очакваме традиционно в борбата. Много силно участие очакваме от състезателката ни по спортна стрелба Антоанета Бонева, по джудо – Ивайло Иванов, състезателите по кану-каяк, имаме шансове и в бокса. Това заяви в „Още от деня“ по БНТ министърът на спорта Красен Кралев, който дойде в студиото със сако, част от официалния екип, с който нашата делегация ще бъде представена на Олимпиадата.

  “Имаме очаквания. Спортистите ни са подготвени, всички са здрави, дай Боже така да продължава. Най-силната ни група е в борбата, традиционно. Там имаме най-много шансове за медали и при класиците, и при свободните. Имаме много млади момчета – Даниел Александров, Борислав Новачков, които могат да се представят добре заедно с опитните Елис Гури и Михаил Ганев. При жените също и Елица Янкова и Мими Христова имат големи шансове за медали. Тук е много важен жребият и съдийството”, коментира Кралев.

  Страната ни изпраща общо 51 спортиста с 45 квоти, представители на 14 спорта. Големите отсъстващи на Олимпиадата в Рио ще бъдат волейболът и вдигането на тежести. Волейболът минаха през много тежка квалификация, защото европейските квоти са много малко, обясни Кралев.

  За художествената гимнастика министър Кралев заяви, че след инцидента с Цвети върху момичетата се е изсипало много омраза и упреци, и обществото е трябвало да се погрижи за тях, като иска медали. Най-важното е сега те да намерят себе си. За момента не можем да имаме очаквания към тях, а да се молим да се съберат и да се преборят с психическата травма. Не трябва да ги натоварваме със свръх очаквания, каза министърът.

  Според министъра състезателката ни по спортна стрелба Антоанета Бонева е в прекрасна форма и демонстрира в последните месеци много силно ниво. “Но знаете, че в спортната стрелба трябва да имаш много голяма доза късмет”, каза Кралев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg