• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 57%
  Вятър: 7m/s SE
  Измислиха дом, който се разпада при развод
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Тази плаваща къща, дело на базираното в Амстердам архитектурно студио OBA, е проектирана така, че да се разпадне, ако обитателите й решат да се разведат. Наречена Prenuptial Housing, концепцията е плод на въображението на експерта по поп култура и PR специалист Омар Кбири. В отговор на нарастващите разводи, Кбири си сътрудничи с OBA, за да реализира идеята си за разделяща се къща, която според него ще направи процесът по разпадане на брака по-малко стресиращ.

  Снимка: profit.bg
  Снимка: profit.bg

  “С увеличаване на броя на разводите всяка година, нашата концепция е – за съжаление – все по-подходяща”, казва Кбири. Идеята за плаваща къща се появява в началото на процеса на проектиране, когато експертите се обръщат за вдъхновение към многобройните канали на Амстердам. Когато двойките чувстват, че се отдалечават, къщата прави същото. Тя се разделя на две отделни части, които самостоятелно поемат своя път по вода.

  Дизайнът на дома се състои от две независими структури, чиято идея е да бъдат изработени от компоненти като леки въглеродни влакна и дърво, позволяващи им да се носят по водата. Екипът смята, че къщата може да бъде особено популярна сред двойки в Белгия, Португалия и Унгария, където разводите регистрират най-високи стойности в световен мащаб. Екипът планира да изработи прототип за тестване, търсят се и инвеститори. Планира се компанията да започне да приема поръчки за изпълнение на Prenuptial Housing в началото на 2017 г.

  1 коментар

  1. Neda

   Shto za glupost?!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg