• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Марешки се връща в битката за президент
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Веселин Марешки - нова тв

  Веселин Марешки обяви, че се връща в битката за “Дондуков” 2 и ще се кандидатира за президент наесен. Бизнесменът заяви, че по този начин ще даде гласност на хората, които са искали да гласуват на отхвърления от парламента референдум, иницииран от него.

  “Това не е самоцел, това ще бъде начин да дадем на хората начин да се изкажат по този основен въпрос – искат ли картели и монополи. Чрез гласуването за моята кандидатура за президент ще бъде даден отговор. Това ще бъде референдумът”, каза Марешки пред Bulgaria ON AIR. По думите му все още не е решено кой ще участва заедно с него в предизборната надпревара, това обаче със сигурност ще бъде жена.

  Към момента най-спряганото име за вице в обща кандидатура с Марешки е Цвета Кирилова: “Тя отговаря на нашия профил – нашият пеофил е кандидата за вицепрезидент да бъде жена. Не сме водели разговори с Цвета Кирилова, но според мен тя е подходящ човек”.

  Очаква се окончателният вариант на президентската двойка да стане ясен през септември, след като формацията на бизнесмена създаде инициативен комитет. Марешки заяви, че не приема решението на Народното събрание да отхвърли референдума му. Той настоя, че 530 хил. подписа, необходими за провеждането на допитването, са били събрани правомерно.

  Преди дни в кулоарите на парламента Веселин Марешки се закани, че догодина ще поиска отново референдум, но този път само за цените на горивата у нас.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg