• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ловец застреля кученца, защото скимтели
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  54-годишен мъж от село Великово, община Генерал Тошево, е убил две малки кученца, защото скимтели. Мъжът застрелял животните със законно притежавано оръжие вечерта на 3 август тази година.

  На тази дата той отишъл в магазина в селото, употребил алкохол и се върнал в дома си. Клетката с кученцата в двора на съседката му била поставена до оградата му и според обясненията  пред разследващите скимтенето, което издавали животните, му пречело. Няколко пъти мъжът предупреждавал съседката си да премести клетката на двете малки кученца.

  Около 20:30 часа мъжът бил подразнен от нестихващото скимтене, взел въздушната си пушка и застрелял едното. Другото продължило да издава звуци и 54-годишният мъж се върнал и го застрелял в клетката. След инцидента е подаден сигнал в полицията и мъжът е бил задържан за 24 часа.

  От дома му са иззети ловна карабина, ловна гладкоцевна пушка и пневматична пушка, които са законно притежавани, тъй като мъжът е ловец, съобщиха от варненската прокуратура. Той е с чисто съдебно минало. По случая е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Районната прокуратура в Генерал Тошево.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg