• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Хвърчила ще изпъстрят отново небето над Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  хвърчила
  Снимка: Кремена Димитрова

   

  Стотици хвърчила ще изпъстрят за четвърта поредна година небето над Аспаруховския плаж на 13 и 14 август 2016 г. Датите не са избрани случайно – събитието ще подготви празненствата по случай Деня на Варна – 15 август, когато градът привлича многобройни гости  от страната и чужбина.

  “По своя характер фестивалът е международен – оригинални модели хвърчила собствена изработка ще демонстрират участници от България, Турция, Холандия, Украйна, Румъния и др. Освен парад на хвърчилата, програмата включва конкурс за най-атрактивен модел, обучение на спортни хвърчила и авиомодели, както и състезание с различни летящи предмети”, сподели Юри Георгиев, организатор на фестивала. Съпътстващата програма също е богата – представления на детски танцови и театрални състави от Варна и района, мини-концерти на известни наши поп изпълнители, работилници и арт ателиета, приятна музика и много други забавления.

  В рамките на фестивала ще се проведе и фотографски пленер за репортажна фотография “Въздушни чудеса  – Варна 2016“. Участниците в този пленер ще имат възможността да снимат събитията по време на фестивала, и най-вече демонстрациите на международните клубове, които ще покажат майсторките си умения в управлението на огромни пъстри ръчно изработени хвърчила.

  Селектирани фотоси от този пленер ще се включат в пътуваща изложба “Международен фестивал на хвърчилата – Варна 2016”, която ще бъде показвана в различни градове.  Фестивалът подкрепя кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г.

  Снимка: Кристина Димитрова
  Снимка: Кремена Димитрова

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg