• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 44%
  Вятър: 3m/s NNW
  Наистина ли Доналд Тръмп е откровено луд?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Доналд Тръмп ще бъде от полза за екстремистката групировка “Ислямска държава”,

  предупреди президентът на САЩ Барак Обама в една от най-острите си атаки към годността на милиардера да бъде президент.

  След едночасова среща на Съвета за национална сигурност в Пентагона президентът отбеляза, че повърхностните словесни нападки на Тръмп към мюсюлманите по света, ентусиазмът му да бомбардира ИД “до скъсване” и предложението му да се забрани имиграцията на мюсюлмани ще имат обратен ефект, посочва британският в.”Гардиън”.

  Ако започнем да вземаме лоши решения, да избиваме безразборно цивилни, да въвеждаме оскърбителни религиозни тестове – подобни стратегии в крайна сметка ще имат обратен ефект, каза Обама, без да назове Тръмп, допълва вестникът.

  Най-голямото постижение на Тръмп е, че направи така, че Рейгън и Буш да изглеждат като добряци, констатира авторката на друга статия в същия вестник. Мъдростта “Може да бъде и по-лошо” за съжаление сме склонни да осъзнаваме само впоследствие. Като имам предвид последните два изборни сезона в САЩ, не мога да повярвам, че вдигнахме толкова шум около Мит Ромни. В сравнение с Тръмп обаче дори Джордж Буш започна да изглежда като отчайващ, но относително добронамерен човек.

  Най-много от този ретроспективен поглед обаче печели Роналд Рейгън, чиято репутация неизменно се подобрява след смъртта му през 2004 г., отбеляза рязко подобрение след смъртта на съпругата му Нанси по-рано тази година и достигна кулминационна точка на конгреса на Демократическата партия миналата седмица. Там Рейгън беше любим обект за сравнения за демократите левоцентристи, опитващи се да спечелят независимите избиратели и ужасените от Тръмп републиканци, посочва авторката на коментара.

  Американските президентски избори се точат толкова дълго по една много смислена причина: дават възможност на избирателите да опознаят кандидатите, особено ако те не са се занимавали много с политика. В случая с Тръмп това наистина свърши много работа, посочва в. “Индипендънт” в статия със заглавие “Дните на Тръмп са преброени, след като недоволството сред републиканците расте”.

  Преди да се включи в надпреварата, Тръмп беше просто показен и нафукан предприемач, който стои добре на телевизионния екран. Сега вече познаваме Тръмп като политик. Той се прояви като неспособен на самодисциплина за повече от пет минути. Връзката му с истината е почти несъществуваща. Дебелокож е, никога не оставя обида без отговор, абсолютно лишен е от жизненоважното за политик умение понякога да обръща и другата буза. И въпреки че е безнадежден невежа в областта на политиката, той изглежда не желае да се вслушва в съветници, убеден, че е пълен капацитет по всички въпроси, допълва портрета му вестникът.

  Намеците за проблемната личност на републиканския кандидат-президент изобилстват в медиите, независимо от политическата им ориентация, отбелязва френският в. “Фигаро”. От първия ден на безумния си спринт към Белия дом Доналд Тръмп не престава да опровергава прогнозите на политическите анализатори. Човекът, когото смятаха за забавление на публиката, от когото се очакваше да залезе още при първичните избори, стана официален кандидат на Републиканската партия.

  “Дали Доналд Тръмп е откровено луд?”, се запита Юджин Робинсън в хроника на в. “Вашингтон пост” и изброи най-новите лъжи на кандидата. Робинсън е “либерал”, противник на Тръмп. Когато обаче Робърт Кейгън, виден неоконсерватор, заявява в същия вестник “При Доналд Тръмп нещо не е наред”, това вече е по-притесняващо за републиканския кандидат.

  Сп. “Атлантика” направо повери на свой специалист по здравните въпроси обстоен психологически анализ на персонажа. За по-бързо можете да погледнете определението на “социопатия” в речника “Ларус”, съветва читателите “Фигаро”. Подобни дебати са необичайни за президентска кампания, но пък самата тя е такава. Мнението на голямата част от компетентните анализатори обаче не стигат до масата избиратели, които черпят информация от социалните мрежи, от източници, които общо взето споделят мнението на Тръмп, а пламенните туитове на Тръмп се следят от близо 11 милиона абонати.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg