• Варна
  3°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s ENE
  Чакаме медали и поводи за гордост!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  1_nОлимпийски отговор на кризите и насилието

  “Открихме Игрите. От утре (б.р. днес българскто време), с Бога напред!” Това написа във фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който присъства на официалното откриване на 31-ите Олимпийските игри в Рио де Жанейро заедно с председателя на БОК Стефка Костадинова и генералния секретар на Олимпийския ни комитет Белчо Горанов.

  KBA_333Стартът бе даден с пищна церемония на стадион “Маракана”. Българската делегация бе изведена от знаменосеца Ивет Лалова. “Добре дошли на Игрите на 31-та Олимпиада в Рио де Жанейро 2016. Това е моментът на великолепния град. Това са първите в историята олимпийски игри в Южна Америка. Всички бразилци могат да се чувстват много горди тази вечер. Ние винаги сме вярвали във Вас. Ние живеем в свят на кризи, недоверие и несигурност. Това е нашият олимпийски отговор! Хиляди спортисти ще живеят на едно място в мир и съгласие, ще споделят заедно много неща. Затова в този олимпийски свят ние всички сме равни. Приветствам и 10-те спортисти от отбора на бежанците. Вие сте вдъхновение за всички нас”, каза в словото си президентът на МОК Томас Бах.

  Церемонията завърши със запалването на олимпийския огън от бронзовия медалист в маратона от Атина 2004 Вандерлей де Лима.

  “Ивет Лалова поведе българското спортно войнство на Маракана. Олимпийските битки в Рио започват от днес. 51 наши представители ще защитават честта на България на най-големия световен спортен форум. Те са това, които ние като общество сме успели да създадем. Подкрепяйте ги, страдайте и се радвайте заедно с тях! Ще успеем”, пише във фейсбук спортният министър Красен Кралев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg