• Варна
  15°
  тъмни облаци
  Влажност: 47%
  Вятър: 6m/s ESE
  В Германия дават по 1500 евро за български готвачи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Германски фирми от ресторантьорския бизнес наемат родни емигранти, за да работят като готвачи, като обещават заплащане от около 1500 евро на месец. Това сочи справка с активните обяви за работа в чужбина, публикувани онлайн в мрежата за сътрудничество между службите по заетост в страните от Европейския съюз. В замяна на труда германският работодател предлага на бъдещите си квалифицирани служители заплащане от средно 9,50 евро на час, като за 40 работни часа на седмица наетият готвач печели по около 380 евро. Общата сума на заплащането обаче може да варира според опита, който кандидатът притежава.

  Сред фирмите, търсещи готвачи, има и работодатели, които предлагат около 8,50 евро за час работа с продължителност на работната седмица от 40 часа. Минималните изисквания към кандидатите за работното място са да имат завършено най-малко средно образование, както и да владеят немски език на много добро ниво.

  Голяма част от работодателите търсят служители, с които да подпишат постоянен договор за трудова дейност, като за бъдещия готвач е предвиден изпитателен срок от 6 месеца от постъпване в кухнята.

  Сред обявите има и предложения за сезонна работа, а фирмите обявяват, че е възможно на служителите да се налага да дават и извънреден труд. За работа по време на празнични и почивни дни обаче работодателят е готов да плаща допълнително на наетите готвачи.

  За Германия се търсят и служители в заведения за бързо хранене. Месечното възнаграждение за тази позиция варира от 1475 до 1600 евро на месец. Работодателят предвижда обучение за бъдещите си служители, като и тук работната седмица е с продължителност от 40 часа, а договорът – постоянен.

  Освен да бъде комуникативен, наетият работник в заведението за бързо хранене трябва да владее немски език на ниво B2, което е достатъчно за свободно провеждане на разговори. По-голямата част от работодателите предлагат на служителите си безплатна храна и поемат временното настаняване на работниците.

  Работа в Германия могат да намерят още техници и заварчици, търсещи място за изкарване на средства за препитание.

  Чуждестранните фирми предлагат работни места за специалисти с подходящото образование. В замяна на опита и квалификацията им компаниите са готови да възнаградят служителите с малко над 1900 евро на месец.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg