• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  АБВ и БСП се разбраха за ген. Румен Радев
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Нова телевизия
  Снимка: Нова телевизия

  Генерал Румен Радев вероятно ще бъде кандидат-президент на левицата. Около номинацията му се обединиха БСП и АБВ. Предстои обаче ръководствата на двете партии да потвърдят позицията на членовете по въпроса.  От партията на Георги Първанов са оттеглили собствените си предложения за държавен глава и негов заместник – самия Първанов и Ивайло Калфин.

  „Доближаваме се до обща кандидатура – тази на ген. Радев”, каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на преговорите между двете партии, след като от тях излезе “Движение 21” на Татяна Дончева.

  “Кандидатурата на ген. Радев е силна и убедителна. Той има всички шансове да спечели предстоящите избори. Може да бъде по-добрият президент. За генерала е плюс това, че не се е занимавал с политика”, коментира от своя страна лидерът на АБВ Георги Първанов, предаде Нова телевизия.

  Лидерите на БСП и АБВ коментираха и твърденията на председателя на „Движение 21″ Татяна Дончева. Тя заяви, че ген. Радев е “номинация за президент, направена от един бизнес кръг, свързан с оръжейното лоби, който трябва да уреди сметките на БСП”.

  „Влизаме в кампания, в която ще има подобни тежки и груби подмятания. Аз съм ял най-много бой и знам как е, но ако някой иска да каже нещо, да го каже с факти”, коментира Първанов.

  Според Корнелия Нинова пък „грозната българска политика няма да се промени”, но социалистите няма да влизат в кампания като тази на Дончева. Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че подадените оставки на Юрий Асланов и Костадин Паскалев като членове на Изпълнителното бюро не са приети.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg