Стартира Арт фест в Тюленово

Животът

10-08-2016, 10:08

Снимка:

Тюленово арт-фест

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира турнир по подводен риболов в Тюленово

Тюленово става арт сцена

За гостите на фестивала има осигурен палатков лагер

Тази вечер от 19.00 часа започва второто издание на Тюленово арт фест, което ще продължи до 13 август. Тюленово арт-фест събира музиканти, поети, художници и фотографи.  Поетичен рецитал, посветен на Тюленово, уроци по правене на чепаре, хвърляне на мрежи, посещение на Тюленовата пещера с лодки, водолазни уроци за начинаещи, беседи за историята на селото– това е част от програмата на второто издание на фестивала. Специални гости във вечерите на поетите ще бъдат Валери Станков, Сашо Серафимов и Огнян Антов. Художниците ще пренесат колорита в своите картини и ще представят свои произведения и техники. Творческите работилници  ще бъдат част от Тюленово арт-фест през цялото време. Последния ден ще бъде сложена и черешката на фестивала със съревнованието за най-добра рибена чорба. Условието: всеки може да участва, стига да е приготвил чорбата си с продукти от Черно море; в това число рапани, миди, скариди. Миналата година участваха 9 човека с по една голяма тенджера чорба. За половин час публиката изкупи чорбите с цел благотворителност: осигуряване на климатик за Читалище "Изгрев 1936" с. Тюленово. Тази година благотворителността покрай конкурса за най-добра рибена чорба отново е насочена към Читалището - боядисването или по-скоро украсяването на фасадата от художник.  За гостите на фестивала има осигурен палатков лагер.

Проявата се реализира съвместно с община Шабла, кметството в село Тюленово, НЧ "Изгрев 1936" - Тюленово и Общество на писателите Варна.
Всички събития от програмата ще се провеждат на сцената на Рибарски залив. Картините и фотографиите на участниците могат да бъдат разгледани в помещенията и терасите на хотел-ресторант "Делфина" и бар-ресторант "Тюленово“ .