• Варна
  14°
  тъмни облаци
  Влажност: 38%
  Вятър: 12m/s ENE
  Елитни състезатели ще участват в юбилейния фестивал по бридж във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Бридж (1)

  В 40-ото юбилейно издание на надпреварата ще се проведат общо 7 турнира – два отборни, четири двойкови и един индивидуален

  Едно от най-старото спортно състезание – Международния бридж фестивал “Варна” стартира на 15 август във Варна. В 40-ото юбилейно издание на надпреварата ще се проведат общо 7 турнира – два отборни, четири двойкови и един индивидуален. Безспорно най-престижният турнир е двойковият “Конгрес Варна”, за който се смята че е по-силен от държавното първенство.

  Фестивалът ще започне в понеделник с отборният “Интер сити”, в който се очаква да участие да вземат повече от 35 отбора, в това число от Израел, Турция и Румъния. Заявка са подали и националния тим, който преди месец зае 7-о място на европейското първенство и извоюва квота за неофициалното световно първенство по бридж “Бермуда боул”.

  Бридж (2)“Радваме се, че в тези трудни времена не прекъсваме една традиция – заяви главният организатор на турнира Светлан Казаков, председател на бридж клуб “Бриз”. – Фестивалът се организира със съдействието на Община Варна и фирма КВС. Въпреки натоварения календар вече получихме страшно много заявки, като очакваме и европейските шампиони за ветерани от Израел. Очаквахме и националния тим на Турция, но заради ситуацията в южната ни съседка само отбора от Мерсин ще пристигне във Варна.”

  В края на бридж фестивала ще бъде определен и най-добрият представил се състезател, който ще получи наградата посветена на “Михаил Милушев”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg