• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненец спипан с наркотици година след затвора
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  марихуана31-годишният варненец И. Димитров е арестуван за държане и разпространение на наркотични вещества година след като е излязъл от затвора. До започването на делото мъжът остава в ареста. Съдът прецени, че има достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че е извършил деянието, за което е обвинен, както и че съществува опасност да се укрие и да извърши престъпление.

  Димитров е арестуван на 10 август 2016 г. в района на стадион „Варна“ при специализирана полицейска операция. При претърсване в дома му в кв. „Чайка“ са иззети суха тревиста маса, бяло вещество, зелено растение с височина над 1,20 м., две  електронни везни. Направената експертна справка установява, че иззетите наркотици са марихуана – над 40 грама, над 13 грама амфетамин и растение от рода на конопа.

  31-годишният варненец е двукратно осъждан за държане и разпространение на наркотици и е търпял наказание „лишаване от свобода“. Пред съда мъжът заяви, че иска да се признае за виновен и да поеме отговорност за престъплението, след като сключи споразумение с Окръжна прокуратура.

  Взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Апелативния съд в тридневен срок, като в случай на жалба е насрочено съдебно заседание за 16 август.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg