Съдиите нокаутираха Чамов в Рио

Боксът не е бой, а цирк!

Симеон Чамов загуби от тайландеца Сайлом Ардее в оспорван осминафинален двубой в боксовия турнир на Игрите в категория до 69 кг. Сблъсъкът бе изключително равностоен, но Ардее получи съдийско "рамо", което в крайна сметка му донесе и победата.

Първият рунд завърши при 2:1 гласа в полза на Чамов. Във втория рунд аркада създаде известни проблеми на 25-годишния българин, което активизира противника му и съдиите отсъдиха в негова полза. Битката в третата част стана още по-напрегната, като и двамата боксьори внимаваха да не допуснат сериозна грешка. Все пак Чамов се възползва и нанесе решителни удари. Въпреки това, след края на рунда реферите вдигнаха ръката на Сайлом Ардее - единодушна съдийска "тесла" и 3:0 гласа в негова полза. За съжаление с това се сбъднаха и опасенията на коментатора на двубоя по БНТ Петър Василев, който още в началото на мача усети какво може да сътворят господата край ринга.

Припомняме, че Симеон Чамов започна отлично надпреврата, побеждавайки силния турчин Онур Сипал. Можем категорично да кажем, че нашето момче се би здраво и показа мъжка игра на ринга в Рио.

Симеон Чамов бе подкрепен от съотборника си Даниел Асенов и от борците ни.

 

"Надявах се да вдигнат моята ръка. Исках да покажа повече, но противникът ми толкова ми позволи. Имах огромно желание, но той е гаден боксьор. Хитър. Винаги спираше хитро моите атаки. Не ми позволи да направя нищо. Опитах се да пласирам повече удари, но не успях", заяви Чамов след загубата.

"Какво повече да направим. Да му откъсне главата ли?", лаконичен бе треньорът на Чамов Палми Ранчев. "Симеон беше по-чистия боксьор. Категорично го би в първия рунд, втория бе равен. Третия само го държа", допълни той.