• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Мая Манолова се отказа от надпреварата за президент
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Мая Манолова

  Националният омбудсман Мая Манолова отказа да участва в битката за номинацията на левицата за кандидат за президент. Това стана, след като от “Позитано” 20 поискаха тя да се откаже от поста на омбудсман, който заема. Освен това в последните дни везните рязко се наклониха в ползва на хвърлилия оставка шеф на ВВС генерал Румен Радев, който се оказа, че е номиниран за претендент за държавен глава лично от соцлидерката Корнелия Нинова, а и е предпочитан от партията на Георги Първанов АБВ.

  Заради всичко това днес Мая Манолова прати писмо до БСП, с което се отказва да участва в битката за номинацията с аргумента, че това е предрешено съревнование основано на задкулисие. В писмото си тя благодари на структурите на БСП и гражданските организации, които я номинираха за кандидат за президент.

  “Съпричастна съм към вашите принципни позиции и вяра в каузата на България; към вашите очаквания за състезание по честни правила и съревнование на идеи при определянето на кандидата за президент. За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и “лични номинации”. Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм “лична” номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор”, пише Манолова. Тя не скрива и разочарованието си от факта, че е станала жертва на “приятелски огън” в последните дни.

  “Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система. Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди – разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците. Няма да коментирам и опитите да бъда служебно елиминирана с несъстоятелни “правни” аргументи.Те са абсурдни за всеки юрист. Дала съм обет, че ще работя за гражданите! И ще продължа да го правя занапред, независимо от позицията, която заемам. Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки”, посочва омбудсманът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg