Кои осем храни са забранени по света

Законът в различните страни не позволява консумацията им

В някои държави има храни, които са абсолютно забранени. Това може да ви изненада, но тези забрани са наложени поради редица причини, като здравословни, религиозни, културни табута и др.
Непастьоризирано мляко
В Канада е забранено да си купувате мляко, което не е пастьоризирано, поради болестите, които може да причини и заради нивата на хигиена при доене и съхранение.
Мастило от сепия
В много райони мастилото от сепия се счита за кулинарен деликатес, но не и в Южна Корея. Там е забранена продажбата на мастилото и продукти, които го съдържат, заради възможността от отравяне.
Баница с месо
Например в Сомалия е забранено да се приготвя и яде такава баница, защото преди години недобросъвестни търговци продавали развалено смляно месо.
Чесън
Чесънът технически не е забранен, но е тема табу сред будистките монаси в Китай и някои индуси. Според тях чесънът е свещен, защото се смята за храна на Боговете.
Консумацията на свинско месо е забранена в мюсюлманския свят, подари религиозни причини и смятането, че това е „мръсно" месо.
Шоколадово яйце
Добре познатото шоколадово яйце идва от Италия, но е забранено в САЩ. Това е така, заради малките играчки, които се крият под шоколада. Американските власти, забранили това, поради опасността от поглъщане на скритата изненада.
Кетчуп
Вероятно е най-глупавата забрана за храна в списъка, но във Франция на учениците е забранено да консумират кетчуп. Това е така, защото се счита, че вкусния сос съсипва френската кухня.
Хайвер
Вероятно това е най-класната храна, особено хайверът от Белуга. Той е забранен в Иран, заради критично застрашените от изчезване риби.