44 издание на Международния фолклорен фестивал наближава

Бургас Лайф

18-08-2016, 13:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Топ карикатуристи пристигат в Бургас за SMILE ART FEST

Това е най-старият фест в страната и ще събере стотици участници

При голям интерес премина кампанията по набиране на заявления за участие в Международния фолклорен фестивал. Над 50 състава от 28 държави се опитаха да впечатлят подборната комисия, съставена от професионалисти в своята област.
Най-старият Международен фолклорен фестивал в България ще се проведе от 22 до 26 август. Участие вече са потвърдили състави от Испания, Сърбия, Унгария, Полша, Босна и Херцеговина и Украйна. Очаква се потвърждение и от състави от Косово, Судан, Палестина и Индия.
Традиционно при откриването на фестивала ще бъде връчена наградата за народно песенно и танцово творчество "Нестинарка", учредена от Община Бургас. Тя представлява статуетка, дело на скулптора Ненчо Русев, придружена от диплома. Тази година носител на наградата е Професионален фолклорен ансамбъл - "Добруджа" - Добрич, който ще бъде българския представител във фестивала. 
В предстоящото издание на Международния фолклорен фестивал ще бъде продължена традицията от миналата година една от основните сцени да бъде пред Летния театър.