• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бяла посреща празника си с нов стадион
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: Арена Варна

  Спортен комплекс „Черноморец“ е реновиран по европейска програма

  Двоен празник ще има на 5 септември тази година град Бяла. Честването на Денят на града ще съвпадне с официалното откриване на напълно обновения местен спортен комплекс „Черноморец“, реновиран по европейска програма, като инвестицията е на обща стойност 2,5 млн. лева.

  В тази връзка Община Бяла и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ организират еднодневен детски футболен турнир – “Бяла Къп 2016”, участие в който ще вземат детските отбори, набор 2006, на домакините от Черноморец, Обзорче (Обзор), ДФК „Шампиони“ (Варна), Черноморец (Балчик), Калиакра (Каварна), Добруджа, Спартак (Варна) и Черно море.

  Организаторите на събитието са подготвили интересна програма за своите гости, сред които се очаква да има такива от Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз. За всички участници в детската футболна надпревара пък са предвидени награди, осигурени от Общината, Сдружението и спонсорите на турнира.

  Построен през далечната 1986 година, комплекс „Черноморец“ е изцяло обновен и модернизиран през 2015-а със средства по европейска програма и днес предлага редица възможности за спортни активности не само на местните жители, но и на многобройните гости на курортното селище.

  Напълно реконструиран, едноименният стадион „Черноморец“ разполага с две трибуни – централна и допълнителна, и почти двойно завишен капацитет в сравнение с първоначалните 400 седящи места. Днес централната има 515 броя седалки, 400 от които покрити с козирка, а допълнителната -185.

  Тревното покритие на терена е напълно подменено, като размерите му са 105х72 метра. Благодарение на цялостното реновиране на стадиона, днес той може да се похвали и с чисто нова лекоатлетическа писта с дължина от 400 метра, шест коридора за бягане и тартанова настилка, напълно оборудвана за пълноценни лекоатлетически тренировки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg