• Варна
  10°
  тъмни облаци
  Влажност: 43%
  Вятър: 9m/s NE
  6-годишната Йони се нуждае от помощ в битката с рака
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Личен архив
  Снимка: Личен архив

  За оставащото лечение на Йоана са необходими още 70 000 евро

  6-годишната Йоана Христова от Велико Търново отново има нужда от помощ в битката срещу рака. За да продължи лечението на момиченцето отново е необходима значителна сума, която е непосилна за неговото семейство.

  В началото на годината малкото момиче претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животоспасяващите интервенции бяха направени в болница в Истанбул. Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна, а също и нашенци зад граница, припомня Дарик радио. Много хора с добри сърца потърсиха контакт с близките на момиченцето, за да помогнат.

  Така бяха събрани 110 000 лв. за животоспасяващото лечение, от които към момента в дарителската сметка на детето са останали около 35 000 лв. За оставащото лечение на Йоанка са необходими още 70 000 евро. В тази сума е включена операция за пълното отстраняване на тумора от главата на детето, оставащите девет курса химиотерапия. „След тези процедури винаги се получават усложнения, при които приемат Йоанка в болница за кръвопреливане и редица други процедури. Тези разходи също са включени в необходимата сума”, сподели лелята на детето Нина Нешева.

  В крайната сума не влиза престоя, транспорта и лекарствата, които се закупуват извън болничното лечение и на месец надхвърлят 600 евро.

  До момента 6- годишното момиченце премина през три операции. „Оказа се, че туморът е изключително рядък и почти непознат в световен мащаб. Проба от него е изпратена в Белгия, като съвсем скоро очакваме резултатите. Лекарите обаче са категорични, че Йоанка има добри шансове да спечели битката с рака, но за да се случи това, трябва нейното лечение да продължи”, посочи Нина Нешева.

  Въпреки тежките интервенции 6-годишното момиченце се държи като истински герой и е изключително борбена, разказа още лелята.

  Тя за пореден път сподели възхищението си от турските лекари, които с много обич и внимание се грижат за лечението на Йоанка. „Те буквално за запленени от нея и са изключително всеотдайни. Имаме голям късмет, че сме там и попаднахме на такива специалисти”, категорична е Нина Нешева.

  Семейството на Йони благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.

   

  Снимка: Личен архив
  Снимка: Личен архив

  Дарителската сметка е:

  BIC UNCRBGSF
  BG57UNCR70001522551105
  УниКредит Булбанк

  Титуляр: Йоана Христова Христова

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg