• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пращаме на Словакия варненец, източвал банкови карти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 26-годишния Е. Стоев от града. Той е обявен за международно издирване от словашките власти въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена на 4 април 2016 г. от съд в гр. Чадца, Република Словакия.

  В нея е отразено, че причина за издирването на младия мъж са извършени две престъпления при условията на съизвършителство. Те са наказуеми с „лишаване от свобода“ и по българския Наказателен кодекс. В издаващата ЕЗА държава престъплението е наказуемо с „Лишаване от свобода” с максимален срок до 8  години.

  Стоев е издирван за това, че заедно с друго лице поставили скимиращо устройство на банкомат в гр. Чадца, Словакия. С така записаните данни от различни сметки двамата изтеглили суми на обща стойност 14 196 евро.

  Съдът прецени, че Европейската заповед за арест отговаря на законните изисквания и определи задържането под стража на издирването лице за осигуряване на неговото участие в производството по предаването му на словашките съдебни власти. Определението на ВОС може да бъде обжалвано пред Апелативния съд Варна на 30 август.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg