Митьо Очите рязко се влоши, има опасност сърцето му да спре

Два пъти викат линейка

Състоянието на подземния бос Димитър Желязков-Очите рязко се влоши през последната нощ и към момента никой не може да даде гаранции дали ще прескочи тежката сърдечна криза в която се намира.
Това съобщи източник на Флагман.бг, запознат със състоянието на ВИП-госта в петзвезден санаториум в Поморие, където е настанен заедно със съпругата си Антигона и един телохранител.
Въпреки уверенията на лекарите при изписването му от столичната клиника „Софиямед“, че животът му е вън от опасност и вече се стабилизира с цел подготовка за по-нататъшно специализирано лечение в чужбина, се оказа, че сърдечно-съдовата му система може да откаже да работи, което ще е фатално.
Досега и самият главен лекар на балнеосанаториума в Поморие д-р Стефан Шишков твърдеше, че сърцето ще издържи и отличната физическа форма в която е бил по-рано Желязков ще е единствената причина той да оцелее. Сърцето на боса обаче може и да спре!
На разсъмване пред балнеосанаториума е пристигнала линейка, а малко и след това и спешен кардиолог. Било препоръчано Очите да бъде откаран в специализирано болнично заведение, но той категорично отказвал да бъде преместен в болница в Бургас, защото никъде не можели да му гарантират сигурността.
Кардиологът стабилизирал сърдечната дейност, доколкото му било възможно в хотелската стая, но предупредил, че резултатите от кардиограмата са крайно обезпокоителни.
„Нашият човек настоява веднага да го закараме в Хановер, Германия или да търсим вариант за клиника в Израел, където смята че незабавно могат да му направят пластика на дебело черво и уретер.  Не може да проумее, че организмът не е достатъчно рехабилитиран за подобни интервенции. От друга страна, доколкото ни е известно, макар че все още не е разпитван и срещу него няма повдигнато обвинение за каквото и да е било, имало пречки той да премине границата, каза човек от групата му пред Флагман.бг.