Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Само четири варненски училища с визити в чужбина по “Еразъм+”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Учениците ще бъдат настанявани в семейства в страната, в която отиват

Само четири варненски училища са спечелили проекти по европейската образователна програма „Еразъм+“ за сътрудничество за иновации и обмен на добри практики за идната учебна година. По два одобрени проекта имат Първа езикова гимназия и Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ и по един ОУ „Панайот Волов“ във Варна и СОУ „Васил Левски“ в Долни чифлик.

Снимка: isic.bg
Снимка: isic.bg

„Living in a smart environment 2030 – chances and challenges“ (”Живот в интелигентна среда 2030 – шансове и предизвикателства”) и „Prejudice Conscience – Diversity and Empowerment“ (“Предразсъдъци и съвест – разнообразие и овластяване“) са наречени проектите на Първа ЕГ, а за тях училището ще получи над 41 000 евро. „Fake Factory 3.0” и „Migrants in the world history and woman’s role“ (“Мигрантите в световната история и ролята на жената) са двата проекта на Хуманитарната гимназия, за които са предвидени близо 49 000 евро.

СОУ „Васил Левски“ в Долни чифлик се включва в „Еразъм+“ с проекта „Becoming a multicultural European“ (“Да бъдеш мултикултурен европеец“) на стойност 22 575 евро, а ОУ „Панайот Волов“ е получило одобрение по проекта „I’m planning my future“ („Планирам моето бъдеще“) на стойност 18 645 евро.

През идната учебна година учители и ученици от учебните заведения ще се включат в международни обучения и ще се запознаят с начина на преподаване в различни държави. Учениците ще бъдат настанявани в семейства в страната, в която отиват на краткосрочен обмен, и ще посещават училищните занятия не по-малко от 5 дни.

В същото време учителите ще могат да обменят опит с европейските си колеги за иновативни методи на преподаване за повишаване на качеството на образованието. Някои от педагозите ще преминат обучения за превенция на отпадането на деца от образователната система. Директорите на школата ще преминат обучителен семинар за управление на проектите на 19-ти и 20-ти септември, когато ще се сключат и договорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *