• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Хандбалният Спартак ще разчита само на юноши през новия сезон
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пенко Златев ХК Спартак

  Има голяма вероятност спартаклии да домакинстват в “А” група в залата на Първа езикова гимназия

  Хандбалният Спартак ще разчита само на юноши за новото държавно първенство за мъже. То започва на 18 септември и варненци няма да имат много време за подготовка.

  “Решихме да сложим край на хандбалния туризъм в клуба. Не е нормално играчи отвън да идват в сряда, да си вземат парите и след като изиграят мача в събота, да си тръгват. В такъв случай е по-правилно да развиваме качествата на нашите таланти”, каза треньорът Пенко Златев пред клубния сайт. Наставникът ще работи с група от 18 състезатели, като 15 от тях са кадри на клуба.

  “Това са момчета от старшата възраст, но има и от младшата. Върнаха се и трима наши, които миналото лято бяха отишли в Бургас, а от миналогодишния състав останаха двама студенти от Бургас. По-опитен е само вратарят Исмет Хаджиев, който се прибра от Добрич. Имахме нужда от доказан страж, който да вдъхва спокойствие на хората пред нвего и затова го привлякохме”, допълни Златев. Специалистът гарантира, че въпреки младостта на състава, ще направят всичко възможно да се преборят за влизане в първата четворка.

  “В никакъв случай няма да участваме на олимпийския принцип. Да, ще развиваме младите, но успоредно с това ще гоним и резултати. Свикнали сме отборът ни да е в топ 4 у нас и не искаме да отстъпваме”, разкри целите Златев.

  Освен Хаджиев, Спартак направи и друг удар – спазари за помощник-треньор на представителния тим Веселин Станков. Известният хандбалист, който преди е играл в Локовмотив, а за последно беше в Добруджа, ще води и юношите до 16 години.

  Спартак ще изиграе два контролни мача с израелски отбор на 5 и 7 септември, обяви Пенко Златев. Другите две проверки преди началото на държавното първенство ще са 10 и 11 септември на турнира „Тодор Хънков” в Бургас, в който ще участват четирите най-добри наши тима.

  “За първи път държавното започва толкова рано – на 18 септември, и няма да имаме много време на подготовка. Отделно на нашите състезатели, които участваха в европейското за младежи, им дадох почивка до 1 септември и ще се присъединят към тима по-късно. Все пак ще изиграем 4 сериозни контроли и се надявам да влезем подготвени в новия сезон”, каза за „Народно дело Седмицата”.

  Той разкри още, че има голяма вероятност спартаклии да домакинстват в „А” група в залата на Първа езикова гимназия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg