• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Елица Янкова получи нагръден почетен знак на Община Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Елица Янкова (7)

  Не знам как да опиша всичко това, което преживях, но мога да го преживея отново

  Бронзовата ни медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро Елица Янкова бе наградена от кмета на Варна Иван Портних с нагръден почетен знак на кратка церемония в общината. Състезателката ни по-борба, донесла първи медал за България в 31-вите Олимписки игри, получи и букет цветя от председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов.

  Елица Янкова (3)На церемонията присъстваха всички треньори и деятели на борбата в града, представители на обществения съвет по спорта и много гости, сред които и нейният първи треньор Наско Сичанов. Той й пожела първо да е жива и здрава, както и да стъпи отново на почетната стълбичка още на следващата олимпиада.

  Елица Янкова (9)Елица, която спечели бронзов медал в категория 48 кг на Олимпиадата в Рио сподели, че е горда варненка и със сигурност един ден ще се върне в родния си град. “Благодаря на всички. Целият град се гордее с мен, а това ме прави много щастлива”, каза Янкова, която в момента живее в София и се състезава за столичния клуб Левски.

  Елица Янкова (1)“Емоциите стават все повече и повече. Не мога да опиша колко голяма бе тя в момента, в който спечелих медала. Ще отнеме доста време докато утихне всичко. Не знам как да изкажа с думи всичко това, което преживях, но знам, че мога да го преживея отново. Следващото стъпало, което искам да изкача е Европейска титла”.

  Елица Янкова (8)“Когато чуя името Наско Сичанов се връщам назад в детството, прекарано в залата по борба. Беше много хубаво. Наистина се радвам, че в залите по борба във Варна се говори много за мен и моя успех на олимпиадата. Дано да съм вдъхновила младите състезатели да продължават да тренират и да не се отказват. Защото както стане лято варненци ги влече само морето и загърбват спорта”, каза с усмивка чаровната състезателка.

  Елица Янкова (2)Относно Петър Касабов (настоящият й треньор) Янкова сподели – Това е един доста строг и прецизен треньор, с който можем да преодолеем още много върхове”.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg