• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Разследват бащата на сиамските близнаци, грози го затвор
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Дарик радио/ архив
  Снимка: Дарик радио/ архив

   

  Районната прокуратура в Сливен е започнала разследване срещу предполагаемия баща на сиамските близнаци, които се родиха на 22 август в болницата в града, съобщиха от пресслужбата на магистратурата.

  Досъдебното производство, образувано срещу Р. Р., е за съвкупяване с момиче, ненавършило 14-годиша възраст. Законът предвижда от 2 до 6 години затвор за това, уточниха от прокуратурата. Майката на децата е на 14 години. Живее в ромската махала в града на семейни начела заедно с Р. Р., който е неин втори братовчед.

  Единият от сиамските близнаци е без жизненоважни органи. При бебето липсват мозъчна дейност, черен дроб и функциониращ бял дроб, поради което то по никакъв начин не може да води самостоятелен живот. Новородените бяха преместени в университетската болница “Свети Георги” в Пловдив, където бе свикан консилиум по случая.

  По думите на доц. Марин Атанасов от пловдивската болница случаят е една изключително рядка патология, която в страните с развита медицинска помощ и здравеопазване обикновено се диагностицира още преди раждането и бременността се прекъсва.

  По отношение на другото бебе, което също е с доста тежка патология, световната медицинска информация показва, че при разделяне на сиамски близнаци шансовете за живот самостоятелно на т. нар. здрав близнак са не повече от 25-30%.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg